Na późne obiady w chłodne wieczory najlepsza jest kremowa zupa z grzankami.
A jeszcze jak jest zielona... ;)
A jeszcze jak jest zielona... ;)
Składniki:
- 1 cukinia
- 1 mała cebula
- 1 mała marchewka
- plaster selera
- 1 szklanka bulionu
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- łyżka gęstej śmietany
- ulubione przyprawy
W garnku z grubym dnem rozgrzałam oliwę, wrzuciłam do niego pokrojoną w talarki cebulę, cukinię, seler i marchewkę. Chwilę smażyłam, po czym dodałam przyprawy, czosnek i wlałam bulion. Gotowałam pod przykryciem około 20 minut. Następnie zmiksowałam i dodałam śmietanę. Przed podaniem posypałam grzankami.
0 komentarze:
Prześlij komentarz