nadziewane pieczarki

Stary jak świat pomysł na wykorzystanie dużych pieczarek. Wariantów na farsz jest mnóstwo, ja dałam co miałam pod ręką. Najważniejsze żeby mieć pieczarki rzecz jasna i ser ;)

Składniki:
- 8 dużych pieczarek
- ok 10 sztuk mniejszych
- 1/2 cebuli i szczypiorek
- ząbek czosnku
- 1/4 czerwonej papryki
- 50g sera mozzarella
- starty żółty ser
- curry, słodka papryka, sos sojowy
- suszone pomidory z czosnkiem
- olej z pestek winogron

Pieczarki umyłam, osuszyłam i oddzieliłam trzonki od kapeluszy. Trzonki wraz z dodatkowymi pieczarkami drobno pokroiłam i podsmażyłam wraz z cebulą, papryką i czosnkiem (wszystko pokrojone w drobną kostkę), na koniec dodałam szczypiorek. Kiedy trochę przestygło wrzuciłam pokrojoną w kostkę mozzarellę. Takim wynalazkiem napełniłam kapelusze i posypałam startym serem oraz suszonymi pomidorami. Ułożyłam je na wysmarowanej oliwą blaszce i zapiekałam 25 minut w temperaturze 180 stopni.