zapiekane muszle ze szpinakiem

Wielka ochota na coś ciepłego, chrupiącego i z makaronem, czyli makaronowe muszle wypełnione szpinakiem i pieczarkami, zalane sosem beszamelowym i posypane serem.


Bez zbędnych opisów, makaron lekko obgotowałam, wypełniłam przyprawionym szpinakiem uduszonym z pieczarkami i czosnkiem. Naczynie żaroodporne wysmarowałam masłem, ułożyłam muszle, zalałam kilkoma łyżkami sosu beszamelowego (do sosu również dodałam bardzo drobno pokrojony czosnek), posypałam tartym żółtym serem i wstawiłam do zapiekacza na około 20 minut z włączonym grzaniem dół i góra, po tym czasie wyłączyłam grzanie dolne i pozwoliłam całości się przypiec.

2 komentarze:

RedHand pisze...

O. To to. Ja chcę.
Dzięki za inspiracje. :-)

maja pisze...

miłego zapiekania :)

Prześlij komentarz