Składniki na 1 porcję:
- garść zielonej fasolki szparagowej
- 6 pieczarek
- kilka ząbków czosnku (według upodobań)
- 1 cebula
- sos sojowy
- łyżka ghee (lub coś do podsmażenia)
- 2 łyżki startego sera
- natka pietruszki
- makaron, ryż lub co kto lubi
Umytą i pokrojoną na mniejsze części fasolkę ugotowałam w osolonej wodzie. Ząbki czosnku w łupinach, skropione oliwą wstawiłam na 15 minut do piekarnika (190 stopni), ważne żeby zmiękły więc trzeba je po tym czasie sprawdzić. Z reguły zapiekam całą główkę, ponieważ zanim trafi on do makaronu kilka ząbków znika :D. Oczyszczone i pokrojone w grube plastry pieczarki podsmażyłam na ghee z pokrojoną w plasterki cebulą. Przyprawiłam sosem sojowym i dodałam ugotowaną fasolkę, upieczone i obrane ząbki czosnku oraz starty ser. Kiedy tylko ser się rozpuścił dodałam makaron i posypałam natką.
0 komentarze:
Prześlij komentarz